Може да са необходими операции за ревизия на тазобедрената става в случай на усложнения.

Може да са необходими операции за ревизия на тазобедрената става в случай на усложнения.

Този шампоан е известен и със способността си да насърчава растежа на косата и да спира косопада поради уникалната си формула. Този шампоан с масло от чаено дърво включва естествени съставки като органичен екстракт от лавандула, етерично масло от розмарин, освен масло от чаено дърво, което насърчава естествен скалп без проблеми.

Можете да закупите този шампоан с масло от чаено дърво онлайн от следващата връзка,

Купете този продукт от Amazon

derma e Шампоан за облекчаване на скалпа

Източник: Derma EBest Шампоани за склонен към акне скалп 2

Ако страдате от всякакъв вид инфекция на скалпа, включително акне по скалпа, derma e Scalp Relief Shampoo може да бъде цялостно решение за вашите проблеми. Този шампоан почиства, успокоява и подхранва скалпа, което помага за възстановяването на естествената влага и нивото на pH, насърчавайки здрав скалп, свободен от инфекции и проблеми.

Този шампоан е формулиран със салицилова киселина, която помага за изчистване на акне и люспи, както и натрупване на скалпа. Маслото от чаено дърво, което присъства в състава му, също помага за унищожаването на бактериите, причиняващи акне. Продуктът е напълно без сулфати, парабени, глутен, ланолин и минерално масло, което го прави идеален дори за най-чувствителния скалп.

За да подпомогне здравето на скалпа, този шампоан съдържа съставки като нийм, мечо грозде и екстракт от репей. Купете това ефективно лечение против акне, derma e Scalp Relief Shampoo сега от следващата връзка,

Купете този продукт от Amazon

Безплатни фармацевтични специалитети & Прозрачен шампоан за коса за чувствителна кожа

Източник: Amazon.com

Безплатно & Шампоанът Clear Hair е идеален за лечение на акне по скалпа, когато то е причинено главно от излишно масло или себум в скалпа. Този шампоан помага за изчистване на натрупването в скалпа и контролира производството на масло до голяма степен. Въпреки това, от друга страна, освен ако имате много мазен скалп, редовната употреба на този шампоан може да причини сухота на скалпа.

Така че, изберете Безплатно & Прозрачен шампоан за коса за лечение на акне на скалпа само когато е причинено от излишно омазняване на скалпа. Също така се препоръчва да използвате шампоана заедно с балсама, за да preglednaprodukta.top се борите с всякаква сухота. Този шампоан е идеален и за лечение на пърхот и люспи. Формулата не съдържа парабени, формалдехид и консерванти, което я прави идеална дори за чувствителна кожа.

Можете да закупите Фармацевтични специалитети безплатно & Ясен шампоан за коса за чувствителна кожа от следващия линк,

Купете този продукт от Amazon

Sal3 Шампоан, терапевтичен

Източник: Amazon.com

Този ефективен терапевтичен шампоан за лечение на акне по скалпа се предлага под формата на бар и всичко, което трябва да направите, е да го разтриете върху скалпа и космите си под душа, за да образувате богата пяна. Този един от най-добрите шампоани за склонен към акне скалп е идеален за лечение на проблеми като акне по скалпа, пърхот и люспи. Той доставя активните съставки по ефективен начин и ефективно почиства всяко натрупване на скалпа.

Този шампоан съдържа 3% салицилова киселина и 10% сяра, които помагат за изчистване на акне и също така контролира излишното омазняване на скалпа. Този високосилен шампоан помага за решаването на повече или по-малко всички проблеми със скалпа и насърчава здрав скалп.

Можете да закупите Sal3 Shampoo, Therapeutic от следващия линк,

Купете този продукт от Amazon

Някои точки, които трябва да се отбележат относно акнето по скалпа и тяхното лечение 

Може да има различни причини за акнето по скалпа. Ако имате прекалено мазен скалп, заедно с люспи или пърхот, шансът да получите акне по скалпа без съмнение е голям. Често продуктите, използвани върху косата, водят до натрупване на скалпа, което води до блокиране на порите, които впоследствие се инфектират от бактерии и водят до акне по скалпа.

Използването на продукт за грижа за косата, който не ви подхожда, също може да бъде често срещана причина за акне по скалпа. Често използването на шампоан с химикали причинява дразнене на скалпа, което води до акне по скалпа. Внезапна промяна в хормоналния баланс на тялото също може да предизвика акне по скалпа. Така че, ако страдате от акне по скалпа, важно е да поддържате следните неща, освен да използвате подходящ шампоан за склонен към акне скалп, както е споменато в Най-добрите шампоани за скалп, склонен към акне по-горе.

Така че, ако имате склонен към акне скалп, имайте предвид следните съвети:

Изберете само органични продукти без сулфати и силикони за грижа за косата.Изберете подходящ шампоан от списъка с най-добрите шампоани за склонен към акне скалп.Минимизирайте използването на химикали върху косата си. Ако сте започнали да изпитвате акне по скалпа след използване на конкретен продукт за грижа за косата, изхвърлете го незабавно.Поддържайте най-добрата хигиена на косата. Мийте косата си редовно, оставете ги да изсъхнат правилно, използвайте само свежи кърпи и срешете косата си.Не докосвайте косите си с мръсни ръце и направете цел да миете косата си поне с обикновена вода след всяка тренировка или силно изпотяване.Научете начини за управление на стреса и тревожността, тъй като тези неща могат да предизвикат внезапна хормонална промяна в тялото, която може да доведе до акне по скалпа.

Какво е тотална смяна на тазобедрената става?

Съдържание

Какво е тотална смяна на тазобедрената става? Кога се нуждаете от смяна на тазобедрената става? Подмяна на тазобедрената става: Усложненията, за които трябва да внимавате Снимка: Зденко Жикович/CC BYTotal Hip Replacement е решението за увредената тазобедрена става 2

Често срещана операция, при която увредената тазобедрена става се заменя с изкуствена, тоталната смяна на тазобедрената става включва протеза. Това е форма на операция за смяна на тазобедрената кост, при която бедрената кост се отстранява и се оформя тазобедрената става, като се заменя с чаша за тазобедрен имплант, топка и стъбло.

Тази подмяна може да се извърши от ортопедични хирурзи, използващи конвенционални или минимално инвазивни хирургични процедури. Може да са необходими операции за ревизия на тазобедрената става в случай на усложнения.

Целта на операцията за смяна на тазобедрената става е да се подобри подвижността, да се намали болката и да се повиши качеството на живот чрез замяна на увредена кост и тъкан с изкуствен имплант. Хората на възраст между 50 и 80 години най-вероятно ще имат операция за смяна на тазобедрената става.

Тъй като все повече възрастни хора търсят активен живот, операцията за смяна на тазобедрената става е доста често срещана процедура. По-младите пациенти поради спортни наранявания или травми също избират THR.

Проучване на годишната среща на Американската академия по ортопедични хирурзи установи, че първичните протези на тазобедрената става ще нараснат до 2030 г. С нарастващото търсене технологията на имплантите напредва с по-бързи темпове от всякога.

Бедра: Най-големите стави в човешкото тяло

Тазобедрената става е една от най-големите стави в човешкото тяло и това, което се нарича “топка и гнездо”. Това е така, защото костите в тазобедрената става се свързват една с друга чрез връзки (ленти от тъкан).

Смазани с течност за предотвратяване на триене, връзките не са единственият компонент на бедрото. Вид тъкан, наречен хрущял, също обгражда ставите и предотвратява триенето на костите една в друга. Основната цел на тазобедрената става е да поддържа горната част на тялото и да помага при движенията.

Кога се нуждаете от смяна на тазобедрената става?

В случай, че една (или и двете) ви тазобедрени стави се увреждат и водят до постоянна болка и проблеми с ежедневните дейности като ходене, шофиране и придвижване, определено се нуждаете от THR.

Някои често срещани причини за увреждане на тазобедрените стави включват:

Остеоартрит: тип артрит на износване, при който хрущялът на тазобедрената става се износва, което води до триене на костите една в друга и увреждане поради триенеРевматоиден артрит: THR може също да бъде необходим, когато имунната система атакува лигавицата на ставата, което води до автоимунни системи, свързани с болка и скованостФрактура на тазобедрената става: След падане или злополука, бедрото може да се повреди сериозно и може да се наложи подмяна.

Подмяната на тазобедрената става може да бъде от полза чрез:

Облекчаване на болкатаПодобряване на функционалността на тазобедрената ставаУвеличаване на способността за придвижванеПодобряване на качеството на живот

Подмяната на тазобедрената става може да се извърши под обща анестезия или локална епидурална. Процедурата е проста.

Хирурзите правят разрези на бедрото, премахват увредената тазобедрена става и я заменят с изкуствена става, която е метална сплав или керамика. Операцията отнема от час до 90 минути и е последвана от обширно възстановяване, което включва използването на помощни средства за ходене от първите четири до шест седмици след операцията.

Фактори, които трябва да се вземат предвид

Снимка: Wikimedia/CC BY

Дали сте идеалният избор за тотална смяна на тазобедрената става също зависи от нивото на увреждане, причинено от увреждане на тазобедрената става. Въпреки че някои кандидати за операция на тазобедрената става са на възраст над 60 години, хората с влошено увреждане на тазобедрената става, които са по-млади, също могат да бъдат подходящи за THR.

Заболяванията на тазобедрената става могат да оставят активните хора в болка и обездвижени. Сковаността възпрепятства движението и неадекватното облекчение от противовъзпалителните лекарства са фактори, които ортопедичните хирурзи разглеждат.

След като проблемът е напреднал до определен момент, се появява намалена мобилност и влошено качество на живот. От аваскуларна некроза до детска болест на тазобедрената става, много медицински състояния също изискват хирургично лечение.

Стъпки в тоталната смяна на тазобедрената става

Стъпките, свързани с тоталната смяна на тазобедрената става, включват следното:

РазрезДислокацияПозициониранеМонтиранеОценкаЗавършване

Прави се разрез в горната част на крака. Той прорязва тъканите, кожата и мускулите за достъп до ставата. Обикновено се използва обща, регионална или комбинирана анестезия. Трите вида регионална анестезия са периферни нервни блокади, гръбначни и епидурални блокади.

Втората стъпка е изместване на бедрената кост от гнездото и отстраняване на главата на бедрената кост с трион. Ацетабулумът или гнездото се оформят в съответствие с формата на новия имплант.

Следва позициониране. Имплантът се поставя в пациента и се фиксира на място с костен цимент. Качеството на костите определя дали циментът може да закрепи импланта или е необходима керамична смес. След монтажа, оценката и завършването.

Средно време за възстановяване при смяна на тазобедрената става

На пациентите обикновено са необходими 4-6 седмици, за да се възстановят след операцията. Но здравето, възрастта и пола на пациента са фактори, влияещи върху операцията. Пациентите, участващи в следоперативните грижи, могат да закупят комплекти за смяна на тазобедрената става или да се възползват от услугите на физиотерапевти.

Тъй като заместването на тазобедрената става (наричано още тазобедрена артропластика) е хирургично възстановяване на болни или наранени тазобедрени стави, заздравяването отнема време. Мариус Смит-Петерсен, хирург в Америка, направи първата форма за артропластика.

Тоталната смяна на тазобедрената става използва изкуствена става за замяна на пълна тазобедрена става. Това е голяма операция, при която бедрената кост на пациента се регулира с топка и гнездото се заменя с чаша/имплант. Тоталната смяна на тазобедрената става при задния подход е по-лесно да се възстанови от предния подход. Въпреки че има много видове изкуствени тазобедрени стави, всеки има три основни компонента:

Стъблотопкачаша

Стъблото се вкарва в бедрената/бедрена кост. Топката се прикрепя към горната част на бедрената кост и чашата е свързана с таза. Главата на бедрената кост се движи като кълбовидна става. Производителите на устройства проектират тазобедрени импланти, за да следват естественото движение възможно най-точно. Тазобедреният имплант е изработен от пластмаса, метал, керамика или комбинация от тях.

Подмяна на тазобедрената става: Усложненията, за които трябва да внимавате

Обикновено се правят медицински преглед и ЯМР тестове, за да се гарантира, че операцията е извършена безопасно. Но има и някои усложнения. Операцията за смяна на тазобедрената става може да доведе до:

Изкълчване на тазобедрената ставаИнфекция на мястото на операциятанаранявания на кръвоносните съдовеУвреждане на нервитеФрактуриРазлики в дължината на краката

Като оставим настрана усложненията, операцията за смяна на тазобедрената става може да бъде голяма полза за пациенти, страдащи от увреждане на тазобедрената става. Изберете най-добрата медицинска помощ там, защото да имате активно тяло е задължително. Независимо дали сте претърпели травма или злополука, заболяване или износване, тоталната смяна на тазобедрената става може да предвещава нов живот за вас.

Всяка жена мечтае да изглежда красива, млада и вечнозелена, но това не е възможно, ако сте напълно небрежни към кожата и красотата си. Особено през летния сезон кожата ви е много вероятно да се сблъска с слънчево изгаряне или слънчев загар, когато сте били в контакт на слънчеви лъчи. Защитете кожата си от нездравословните слънчеви UV лъчи, като използвате слънцезащитен крем, а също така се запознайте с фактите за слънцезащитен крем, слънчево изгаряне & Рак на кожата.

Ултравиолетовите лъчи на слънцето са абсолютно вредни за кожата ви, когато сте в пряк контакт с нея. UVA слънчевите лъчи са склонни да дават ефект преди стареене, а UVB лъчите на слънцето причиняват слънчево изгаряне.

Всички ние получаваме витамин D от слънцето, което е полезно за нашето тяло, но за това не е необходимо да се излагаме директно на слънце, тъй като то може да увреди ДНК на кожата ни и те могат да причинят толкова вредни ефекти, колкото и при форма на рак или меланомни заболявания, които са животозастрашаващи.

Винаги използвайте по-добър и надежден слънцезащитен крем преди да излезете през летния сезон, ако искате да изглеждате млади и свежи завинаги. В противен случай директните слънчеви лъчи могат да изгорят клетките на кожата ви, което може да причини сърбеж на кожата, лющене, кръпки и т.н. Бъдете внимателни с кожните си проблеми, за да изглеждате вечнозелени.

Как да използвате слънцезащитен крем:

Съдържание

Как да използвате слънцезащитен крем: Някои често срещани факти за слънцезащитните продукти, слънчевите изгаряния и рака на кожата: Най-добрите пет слънцезащитни продукти на пазара Типове рак на кожата:

Преди да използвате какъвто и да е слънцезащитен крем, е важно да разберете правилния начин и процедура за нанасянето му. От проучванията се вижда, че дори жените, използващи най-качествения слънцезащитен крем, не могат да получат плодотворния му ефект, тъй като не знаят как да го прилагат правилно.

Също така е необходимо да използвате слънцезащитен крем с най-добро качество и марка, в противен случай няма смисъл да го нанасяте върху лицето си, тъй като няма да ви предпази от слънчево изгаряне или други вредни ефекти на слънчевите лъчи. За да постигнете най-добрия му резултат, следвайте някои съвети, посочени по-долу, преди да нанесете слънцезащитен крем.

Слънцезащитен крем трябва да се нанася преди половин час, когато излезете от дома си, така че кремът да има достатъчно време да се свърже с кожата ви. Съществува най-вероятна тенденция при жените да използват слънцезащитен крем, когато вече са навън, но това е погрешно.Друго нещо, което е важно, когато използвате слънцезащитен крем, трябва да нанесете неправилен обем. Вижда се, че много жени използват слънцезащитен крем в много по-малко количество от препоръчаното количество.Заедно с нанасянето на слънцезащитен крем върху лицето ви, той трябва да се прилага и в ръката ви, тъй като ръцете ви също влизат в пряк контакт със слънцето като лицето ви и съществуват шансове за обезцветяване, ако не се полагат правилни грижи.Ако мислите, че сте нанесли слънцезащитен крем сутрин и вече сте в безопасност за целия ден, това е вашето погрешно схващане. Трябва да го прилагате поне два до три пъти през целия ден за най-добра защита.Устните ви също не трябва да се пренебрегват през лятото и горещия сезон. За правилна грижа и защита на устните си от слънчево изгаряне използвайте балсам за устни, който носи слънцезащитен крем. Освен това трябва да се прилага отново и отново, за да не изсъхнат устните ви.Слънцезащитният фактор или SPF показва колко е ефективен слънцезащитен крем по отношение на качеството си. Така че, преди да купите своя слънцезащитен крем, проверете неговия SPF процент. Колкото по-малка е степента на SPF, това се счита за много по-ефективно в работата си.

Някои често срещани факти за слънцезащитните продукти, слънчевите изгаряния и рака на кожата:

Малко невежество към слънчевите ултравиолетови лъчи причинява слънчево изгаряне в началото, а по-късно може да бъде причина за рак на кожата, ако не се излекува първоначално.

Shopping Cart